Стартират номинациите за годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова“ 2020 година

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Обръщам се към Вас от името на фондация „Радостина Константинова“ с благодарност за съвместната ни работа от 2012 година досега.  Ценим изключително личната Ви ангажираност и ангажираността на всички журналисти, които популяризират и следват професионалния път на журналиста Радостина Константинова.

Фондацията, чиято мисия е да подпомага младите журналисти и тяхното професионално израстване, и през тази година ще връчи голямата награда за разследваща журналистика на името на Радостина Константинова, един от създателите на демократичния печат у нас след 1989 година.

За нас ще бъде чест талантливи български журналисти от медиите, които ръководите, да кандидатстват със свои   разследвания или  да номинират свои колеги. Разследванията трябва да са разпространени в печатна или електронна медия в периода от 1 април 2019 г. до 30 март 2020 г. и да са подписани с реалните имена на авторите.

Годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова“ ще бъдат обявени на 11 май 2020 г. на интернет страницата на фондацията www.radostinakonstantinova.org  и в съобщение до медиите, а ако епидемиологичната обстановка позволява, ще се състои и официална церемония за връчване на наградите. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов и парична   награда   в   размер   на   3 000   лева.   Журито   може   да присъди и поощрителни награди в размер на 500 лв.

Очакваме вашите предложения най-късно до 30 април 2020 г. на следния е-mail адрес: konkurs@radostinakonstantinova.org .

Фондация „Радостина Константинова“ обявява и постоянен конкурс за грантове за разследване. Тези грантове ще покриват разходите за разследвания на одобрените кандидатури без хонорари за авторите.

Като вярвам, че доброто ни сътрудничество ще продължи и занапред, изразявам желанието и готовността си да обсъждаме  всякакви  идеи от Ваша страна, които ще полезни за младите журналисти с желание да работят на полето на разследващата журналистика.

С УВАЖЕНИЕ:

МАРИЯ ВАНГЕЛОВА,

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА

ФОНДАЦИЯ „РАДОСТИНА КОНСТАНТИНОВА”

Споделете