ФОНДАЦИЯ РАДОСТИНА КОНСТАНТИНОВА НА 11 МАЙ 2021 Г. НАВЪРШВА 10 ГОДИНИ!

За 10-ти пореден път  Фондация „Радостина Константинова“ ще раздаде годишните си награди за разследваща журналистика.

Фондация „Радостина Константинова“ 2021 г. обявява  старт на номинациите за годишните награди за разследваща журналистика.

Фондацията, чиято мисия е да подпомага младите журналисти и тяхното професионално израстване, и през тази година ще връчи голямата награда за разследваща журналистика на името на Радостина Константинова, един от създателите на демократичния печат у нас след 1989 година.

За нас ще бъде чест талантливи български журналисти от медиите да кандидатстват със свои   разследвания или  да номинират свои колеги. Разследванията трябва да са разпространени в печатна или електронна медия, интернет платформа в периода от 1 април 2020 г. до 30 март 2021 г. и да са подписани с реалните имена на авторите.

Годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова“ ще бъдат обявени на 11 май 2021 г. на интернет страницата на фондацията www.radostinakonstantinova.org  и в съобщение до медиите. Във връзка с  епидемиологичната обстановка, официална церемония за връчване на наградите няма да има. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов и парична   награда   в   размер   на   3 000   лева.   Журито  ще  да присъди и поощрителни награди в размер на 500 лв.

Очакваме вашите предложения най-късно до 6 май 2021 г. на следния е-mail адрес: konkurs@radostinakonstantinova.org .

Всяка година Фондация „Радостина Константинова“ осигурява и по една стипендия за талантливи студенти от Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийски университет.

Фондацията  изпраща и по един млад журналист на тримесечен стаж в престижни медии извън страната. През последните години това е Transitions Online – англоезично издание, базирано в Прага. Във връзка с епидемиологичната обстановка, за съжаление,  през 2021 г. няма да може да бъде използвана тази възможност.

Споделете