Таня Петрова и Ивет Миткова са носителите на голямата награда за 2013 г. за разследваща журналистика

Таня Петрова и Ивет Миткова от вестник „Сега” са носителите на Голямата награда за разследваща журналистика „Радостина Константинова” за тази година. Приза – плакет и парична награда от 3 000 лева, те получиха на церемония на 29 май за разследването си: „Девойки шеметно забогатяват под крилото на Мирослав Найденов”,  свързано със скандалния договор на двете бивши пиарки на Агенцията по храните за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter и закупените по-късно от тях скъпи офиси и дял от предприятие за биохрани.

По традиция Фондация „Радостина Константинова” връчи и две поощрителни награди на млади репортери. Грамота и парична награда в размер на 500 лева получиха – Теодора Трифонова за серията си разследващи репортажи за състоянието на Детската клиника и констатираните нарушения в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”, излъчени в предаването „Хрътките” на бТВ, и Мария Цънцарова от Нова телевизия за заснетия със скрита камера филм, свързан с политическото инженерство и купуването на гласове по време на тазгодишната предизборна кампания.

Наградите бяха връчени от председателя на Фондацията д-р Мария Вангелова – майка на Радостина, и репортера на бТВ Иван Георгиев – носител на миналогодишната Голяма награда.

Споделете