Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за стажант в списание Transitions Online

Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за млади журналисти за шестседмичен стаж в бюрото на излизащото в Прага на английски език списание Transitions Online, което се занимава с проблеми на прехода в Източна Европа.

Повече за стажа на:   http://toleducation.org/internships/editorial-assistant/

Разходите по престоя и пътуването се поемат от Фондацията.

Кандидатите трябва отлично да владеят английски и да имат интерес към разследващата журналистика. За участие в конкурса те трябва да изпратят до три свои публикации, CV и мотивационно писмо на следните електронни адреси: veselint@gmail.comemail@radostinakonstantinova.org

Срокът за подаване на документи изтича на 15 май 2016 г. Класираните на първия етап, след селектиране на публикациите и мотивационното писмо, ще бъдат подложени на изпит за владеене на английски език. Представилите се успешно на него ще се явят на интервю пред комисия, която ще посочи победителя в конкурса.

С това продължава традицията на Фондацията да помага на млади български журналисти за допълнителна квалификация в престижни медии в чужбина.

В две поредни години в редакцията на „Интернешънъл Хералд Трибюн” в Париж стажуваха младите журналисти Боряна Джамбазова и Георги Кънчев.

Споделете