Светла Петрова

Светла Петрова е завършила Факултета по журналистика на СУ ”Св.Климент Охридски”, профил радиожурналистика.

Започва работа в БНР през 1984-та година – отначало в Гл. редакция ”Програма”, а после като водеща на „Преди всички”, сутрешния информационен блок на пр. ”Хоризонт”.

През 1994 г. се включва в бунта на 34-мата срещу цензурата в медиите по Виденово време и напуска радиото през 1995-та в знак на солидарност с уволнените заради протеста журналисти. В годините 1996-97-ма последователно оглавява отдел „Вътрешна политика” на в.”Демокрация”, прави коментарното предаване ”Защо” и води блоковете „Денят” и „Седмицата” в Дарик радио.

През юли 1997-ма е назначена за директор на пр. ”Хоризонт”. През пролетта на 1998-ма вече е в БНТ-до септември 2000 г.като водеща на вечерното коментарно предаване”Екип 4”, а от март 1999-та и като програмен директор на телевизията.

През 2001-ва г. в първата частна национална телевизия бтв стартира авторското й предаване за анализи и полемика”Сеизмограф”, което се излъчва в продължение на десет години. Автор и водещ е и на коментарните преда вания „Полиграф” в телевизия ”България он еър” и „В епицентъра” в електронния сайт „Лайвнюз”.

Два мандата член на Комисията за етика в електронните медии.

E-mail: svetlina_todorova_p@abv.bg

Споделете