Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за стажант в англоезичното издание Transitions Online

Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за млади журналисти и студенти по журналистика за едномесечен стаж в редакцията на базираното в Прага англоезично издание Transitions Online, което се занимава с проблеми на прехода, политически, икономически и социални теми в Източна и Централна Европа, Кавказ и Централна Азия.

Повече за стажа на:   http://toleducation.org/internships/editorial-assistant/

Разходите по престоя и пътуването се поемат от Фондацията.

Кандидатите трябва отлично да владеят английски и да имат интерес към разследващата журналистика. За участие в конкурса те трябва да изпратят свои публикации, CV и мотивационно писмо на следния електронен адрес: veselint@gmail.com.

Крайният срок за подаване на документите е 15 юни 2019 г. Класираните на първия етап, след селектиране на публикациите и мотивационното писмо, ще бъдат подложени на изпит за владеене на английски език. Представилите се успешно на него ще се явят на интервю пред комисия, която ще посочи победителя в конкурса.

С това продължава традицията на Фондацията да помага на млади български журналисти и студенти, изучаващи специалност „Журналистика“, за допълнителна квалификация в престижни медии в чужбина.

В две поредни години в редакцията на „Интернешънъл Хералд Трибюн” в Париж стажуваха младите журналисти Боряна Джамбазова и Георги Кънчев. През 2016 г. стажант в англоезичното издание Transitions Online в Прага бе журналистът от БТА Любомир Мартинов, а през следващата година стажант в Прага бе Петър Георгиев от БНТ.

Споделете