ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА РАЗСЛЕДВАЩА ЖУРНАЛИСТИКА ОТИДЕ ПРИ “ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА“

Цвета Младенова, Росен Цветков и Мариета Димитрова бяха останалите отличени разследващи журналисти

Паралелно с представянето на книгата „Моето Защо“, бяха обявени и годишните награди на фондация „Радостина Константинова“.

Материалите и авторите им бяха избрани от авторитетно жури, сред чиито членове са известните журналисти Люба Ризова, Къдринка Къдринова, Добрина Чешмеджиева, Светла Петрова, Валери Тодоров, Иван Бакалов, Милко Петров, Михиал Вешим, Стойко Тонев.

Светла Петрова връчи наградата на Цвета Младенова от БНТ за документалния й филм „Сделката за свободата“. Лентата разкрива неизвестни до момента факти около делото за българските медици в Либия.

Следващата награда бе обявена от члена на Управителния съвет на фондацията адвокат Ина Лулчева. Призът бе за Росен Цветков от bTV за филма му „Тайни зад решетките“. С разследването си той изнася неизвестни факти за ситуацията в българските затвори.

Проф. Милко Петров връчи наградата на журналиста от агенция Blagoevgrad News Мариета Димитрова за разкритията й за злоупотреби при санирането в рамките на Националната програма за енергийна ефективност.

Голямата награда отиде в Боби Ваклинов и Красимир Луканов от „Господари на ефира“ за тяхното разследване за корупция в НАП. Екипът я получи от главния редактор на в. „Стършел“ Михаил Вешим, който с присъщото си чувство за хумор обяви, че предаването никога не се взема на сериозно, но върши изключително сериозна и качествена работа.

Заедно с наградените, стипендии тази година получиха двама  студенти от Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет „Климент Охридски“ – третокурсничката Виктория Николаева Симеонова и четвъртокурсникът Панайот Красимиров Стефанов.

Споделете