Стартират номинациите за годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова“ за 2022 – 2023 г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Обръщам се към Вас от името на фондация „Радостина Константинова“, която отбелязва 12 години от създаването си. През тези години заедно се опитвахме да  откриваме честни, смели и талантливи млади журналисти, готови последователно да отстояват интересите на обществото ни.

Искрено Ви благодаря, че споделяте каузата ни за подкрепата на разследващата журналистика. Благодаря Ви за положените усилия да популяризирате професионалния път на журналиста Радостина Константинова, за ангажираността и разбирането Ви, които означават много за екипа на фондацията и лично за мен.

За поредна година млад български журналист ще получи голямата награда за разследваща журналистика на името на Радостина Константинова, един от създателите на демократичния печат у нас след 1989 година. Както всяка година авторитетно жури ще разгледа номинираните журналистически материали, ще се вглежда в детайлите и ще търси най-парливите теми и най-добрите разработки.

За нас ще бъде чест талантливи журналисти от медиите, които ръководите, да кандидатстват със свои  разследвания или  да номинират свои колеги. Разследванията трябва да са разпространени в печатна или електронна медия в периода от 1 април 2022 г. до 31 март 2023 г. и да са подписани с реалните имена на авторите.

Очакваме вашите предложения най-късно до 6 май 2023 г. на следния е-mail адрес: konkurs@radostinakonstantinova.org .

По традиция годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова“ ще бъдат връчени на 11 май 2023 година на специална церемония. Имената на отличените ще бъдат обявени на интернет страницата на фондацията www.radostinakonstantinova.org и в съобщение до медиите. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов и парична   награда   в   размер   на   3 000   лева.   Журито   може   да присъди и поощрителни награди в размер на 500 лв.

Фондация „Радостина Константинова“ обявява и постоянен конкурс за грантове за разследване. Тези грантове ще покриват разходите за разследвания на одобрените кандидатури без хонорари за авторите.

Вярвам, че доброто ни сътрудничество ще продължи и занапред, като Ви уверявам, че сме отворени за идеи и начинания, които ще са полезни за младите журналисти с желание да работят в сферата на разследващата журналистика.

С УВАЖЕНИЕ:

МАРИЯ ВАНГЕЛОВА,

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА

ФОНДАЦИЯ „РАДОСТИНА КОНСТАНТИНОВА”

Споделете